Selecteer een pagina

Hallo, ik ben Jeroen

Verhalen vertellen die verbinden, is al heel mijn professionele leven een passie. Als journalist, documentairemaker of pr-adviseur: telkens wil ik met communicatie impact hebben op de samenleving. Om ons te doen nadenken, of om de wereld wat mooier of beter te maken. Een steen verleggen in de rivier, dat was al vanaf mijn 18 jaar een ideaal. En dat probeer ik tot op de dag van vandaag te doen. Wat mij drijft? Echte verbinding tussen mensen. En authenticiteit: ik wil de meest pure versie van mezelf zijn, en daar anderen ook bij helpen.

“Storytelling is the most powerful way to put ideas into the world”

– Robert McKee

Ik werkte eerst als reporter bij De Standaard en nadien bij Vtm, waar ik onder meer de zaak Dutroux volgde. Vanaf 2013 maakte ik de documentairereeks De Kroongetuigen, waarin ik oude misdaadverhalen reconstrueerde. Samen goed voor 30 jaar journalistiek. In 2012 begon het ondernemersbloed te stromen en richtte ik Bepublic Group op, een pr-bureau dat op een journalistieke manier de verhalen van bedrijven en organisaties vertelt. Samen met onze 25 medewerkers klommen we naar de top van het pr-landschap. Ik ondersteunde CEO’s, politici en andere leidinggevenden bij hun communicatie, ook in tijden van crisis. Eind 2020 was mijn verhaal geschreven, voelde ik, en droeg ik de fakkel over aan de nieuwe leiding.

Jeroen Wils - Communiceren in tijden van crisis
Jeroen Wils - Communiceren in tijden van crisis

“Storytelling is the most powerful way to put ideas into the world” – Robert McKee

Ik werkte eerst als reporter bij De Standaard en nadien bij Vtm, waar ik onder meer de zaak Dutroux volgde. Vanaf 2013 maakte ik de documentairereeks De Kroongetuigen, waarin ik oude misdaadverhalen reconstrueerde. Samen goed voor 30 jaar journalistiek. In 2012 begon het ondernemersbloed te stromen en richtte ik Bepublic Group op, een pr-bureau dat op een journalistieke manier de verhalen van bedrijven en organisaties vertelt. Samen met onze 25 medewerkers klommen we naar de top van het pr-landschap. Ik ondersteunde ceo’s, politici en andere leidinggevenden bij hun communicatie, ook in tijden van crisis. Eind 2020 was mijn verhaal geschreven, voelde ik, en droeg ik de fakkel over aan de nieuwe leiding.

Jeroen Wils
Jeroen Wils

Zo vond ik meer balans

Begin 2021 besloot ik om een professionele pauze te nemen, te vertragen, naar binnen te kijken. Ik ontdekte wie ik echt wil zijn en wat mij geluk geeft. Ik vond meer balans in mijn leven, en besteedde meer aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en welzijn. En aan een gezonde geest in een gezond lichaam, want ik ben gepassioneerd door lopen, yoga en surfen. Maar mijn grootste geluk, dat zijn zonder twijfel mijn twee schatten van kinderen.