Selecteer een pagina

Wat vind jij belangrijk in je leven, wat wil je betekenen voor anderen, en wat voelt juist voor jezelf? Deze zoektocht naar je dieperliggende levensmissie vormt de basis van je identiteit. In mijn eigen proces van persoonlijke ontwikkeling ben ik op zoek gegaan naar mijn zielsverlangens: ik wil me verbonden, authentiek en betekenisvol voelen. Van daaruit wil ik leven, werken, en stevig in de wereld staan. Een boeiende reis die je voortaan op deze website kan volgen.

“The most creative act you will ever undertake is the act of creating yourself”. Deze mooie woorden komen van de Indiase auteur Deepak Chopra. De zoektocht naar mijn fundamentele levensopdracht was een ongemeen interessant traject. Wie wil ik zijn, voor mezelf en voor anderen? Ik ontdekte dat ik vooral graag met mensen in contact kom. Op een pure, echte en kwetsbare manier. En dat ik ook graag iets wil betekenen voor anderen, of voor de samenleving. Ik wil inspireren en iets van waarde meegeven. 

Niet alles in mijn leven liep gelijk met deze zielsverlangens. Ik heb dingen gedaan die interessant waren, waar ik carrière mee maakte, of waar ik misschien goed in was. Maar die niet altijd helemaal pasten bij wie ik diep van binnen wilde zijn. Leidinggeven aan een groep mensen was zoiets. Het hoorde bij mijn loopbaan en ik heb het meer dan 15 jaar lang gedaan, maar het gaf mij niet altijd de voldoening waar ik op hoopte.

Eenmaal je beter weet wie je bent, sta je echter in het leven, en ga je daar ook naar handelen. En gaat ook je omgeving je zien zoals je echt bent. Dat is zeker nuttig in je professionele leven want zo bouw je een stevige reputatie op. Als communicatie-expert besef ik goed dat je zo meer vertrouwen krijgt van je klanten en collega’s en dat je sterker staat als er uitdagingen op je pad komen.

En dat is het thema waar ik me de komende tijd nog verder in ga verdiepen. Reis je met me mee? Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief, en dan krijg je automatisch bericht als ik nieuws heb.